Praktijkondersteuners (POH) – Huisartsenpraktijk Lambertus – Venlo-Blerick
Leeuwerikplein 1 B 5922 VL Venlo-Blerick
Header afbeelding

Praktijkondersteuners (POH)

POH-S (Praktijkondersteuners Somatiek)

Wat doet de POH-S?

De huisarts werkt samen met een praktijkondersteuner somatiek bij het behandelen van mensen met chronische aandoeningen zoals diabetes (suikerziekte), hart- en vaatziekten (of een risico daarop), longziekten (astma en COPD).
Ook kan de POH-S een rol spelen bij het begeleiden van kwetsbare ouderen. Zo hebben ouderen met meerdere aandoeningen één vast aanspreekpunt. Een huisbezoek is vaak mogelijk.
De POH-S werkt altijd onder verantwoordelijkheid en begeleiding van uw huisarts.

Bij chronische aandoeningen is het belangrijk dat er regelmatige controles plaatsvinden om u goed te behandelen en complicaties te voorkomen. De meeste van deze controles worden door de POH gedaan. Ook geeft zij voorlichting over de ziekte en het omgaan daarmee. De POH heeft verschillende spreekuren.

Diabetes spreekuur

Controles van patiënten met diabetes vinden periodiek plaats. Naast het bespreken van uw bloedonderzoek en lichamelijk onderzoek is er ook aandacht voor uw leefstijl (voeding, beweging), het gebruik van medicatie en de consequenties van diabetes in uw dagelijks leven.

Hart- en vaatziektenspreekuur

Regelmatige controles zijn van belang voor mensen met een verhoogd risico op het krijgen van een hart- of vaatziekte of die hart- en vaatziekte hebben doorgemaakt. De POH controleert onder andere de bloeddruk, het gewicht en andere risicofactoren. Ook bespreekt zij de uitslagen van uw bloedonderzoek die door de huisarts beoordeeld zijn. Zo nodig maakt zij met u een plan voor verandering van uw leefstijl en gebruik van medicatie.

Astma/COPD Spreekuur

Om de conditie van de longen optimaal te houden is voor mensen met astma of COPD regelmatige controle en het meten van de longfunctie belangrijk. De POH-S kan u helpen met vragen over uw longen, de medicijnen die u gebruikt en over het omgaan met uw klachten tijdens uw alledaagse bezigheden.

Stoppen met roken

Als u wilt stoppen met roken kunt u dat ook met de POH-S bespreken. Neem gerust contact met ons op als u daar belangstelling voor heeft.

Karin

Praktijkondersteuner Somatiek

Diana

Praktijkondersteuner Somatiek

Ellen

Praktijkondersteuner Somatiek

Linda

Praktijkondersteuner Somatiek

Isabel

Praktijkondersteuner Somatiek

POH GGZ (praktijkondersteuners psychologie)

Wat doet de POH GGZ ?

De POH-GGZ biedt diagnostiek en ondersteuning aan patiënten met klachten van (mogelijk) psychische, psychosociale of psychosomatische aard. Denk hierbij aan o.a. depressieve of angstklachten, stress, rouwverwerking, burn-out en relatieproblemen. Daarnaast is het prettig dat hij/zij net iets meer tijd voor u heeft dan de huisarts. Bovendien kunt u vaak snel terecht bij de POH-GGZ, binnen de vertrouwde muren van uw eigen huisartsenpraktijk. De POH-GGZ valt onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Dit houdt in dat er regelmatig overleg is tussen huisarts en POH-GGZ waarin patiënten worden besproken en een plan van aanpak van de POH-GGZ wordt afgestemd. Ook kan het zo zijn dat u wordt doorverwezen naar de basis-ggz of specialistische ggz.

Marlies

Praktijkondersteuner GGZ

Petrina

Praktijkondersteuner GGZ

Liesbeth

Praktijkondersteuner GGZ

Jos

Praktijkondersteuner GGZ

Noortje

Praktijkondersteuner GGZ