Herhaalrecepten – Huisartsenpraktijk Lambertus – Venlo-Blerick
Leeuwerikplein 1 B 5922 VL Venlo-Blerick
Header afbeelding

Herhaalrecepten

Er zijn verschillende manieren mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week, uw herhaalrecepten aan te vragen.

Herhaalrecepten zijn recepten, die al eerder zijn voorgeschreven. Aanvraag van nieuwe medicatie of die al een tijd geleden werd voorgeschreven, kan niet via receptenlijn, patiëntenportaal of herhaalrecepten formulier worden aangevraagd!
Middelen die oorspronkelijk door een specialist voorgeschreven zijn, kunnen alleen herhaald worden als er een brief / overdracht door de specialist aanwezig is.

Receptenlijn
U kunt via de receptenlijn uw recept aanvragen. De receptenlijn is bereikbaar via het telefoonnummer van uw huisarts en dan optie 2 te kiezen. U dient uw naam, adres en geboortedatum te vermelden, de naam en de sterkte van de medicijnen en het huidige gebruik. Ook is het verstandig om uw apotheek te vermelden.

Patiëntenportaal
Nieuw is om de herhaalrecepten via het patiëntenportaal te bestellen. Hiervoor dient u zich eerst aan te melden voor het patiëntenportaal. Bij Medicatie kunt u uw eigen medicatielijst bekijken en hoeft u niet opnieuw de namen van uw medicijnen in te vullen. Let op! Niet alle medicijnen zijn vanwege veiligheidsoverwegingen te bestellen via het patiëntenportaal.

Herhaalrecepten formulier
Via het digitale herhaalrecepten formulier op onze website vraagt u gemakkelijk uw herhaalmedicatie aan.

Wanneer liggen mijn medicijnen klaar? 
Indien u op een werkdag voor 12.00 uur bestelt, kunt u uw medicatie twee werkdagen later ophalen in de apotheek. Recepten die worden besteld op vrijdag of in het weekend, liggen de woensdag daarna na 10.00 uur voor u klaar in de apotheek.