Praktijkondersteuner – Huisartsenpraktijk Lambertus – Venlo-Blerick
Leeuwerikplein 1 B 5922 VL Venlo-Blerick
Header afbeelding

Praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner huisartsenzorg (afgekort: POH) is in het leven geroepen om bepaalde taken van de huisarts over te nemen. Praktijkondersteuners zijn vaak doktersassistentes of verpleegkundigen met een extra opleiding.

Praktijkondersteuner somatiek

De praktijkondersteuner somatiek (somatiek = met betrekking tot het lichaam) is er speciaal voor mensen met een chronische ziekte, zoals diabetes, COPD of hypertensie. Ze begeleidt u, geeft advies en controleert u regelmatig.
De praktijkondersteuner heeft een zelfstandige functie binnen de huisartsenzorg.

Na doorverwijzing van uw huisarts kunt u gebruik maken van het spreekuur van de praktijkondersteuner.

Praktijkondersteuner GGZ

Behalve praktijkondersteuners voor lichamelijke problemen, beschikken we ook over praktijkondersteuners voor de geestelijke gezondheidszorg (afgekort: GGZ).

De POH-GGZ biedt diagnostiek en ondersteuning aan patiënten met klachten van (mogelijk) psychische, psychosociale of psychosomatische aard. Denk hierbij aan o.a. depressieve- of angstklachten, stress, rouwverwerking, burn-out en relatieproblemen. Daarnaast is het prettig dat hij/zij net iets meer tijd voor u heeft dan de huisarts. Bovendien kunt u vaak snel terecht bij de POH-GGZ, binnen de vertrouwde muren van uw eigen huisartsenpraktijk.

De POH-GGZ valt onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Dit houdt in dat er regelmatig overleg is tussen huisarts en POH-GGZ waarin patiënten worden besproken en een plan van aanpak van de POH-GGZ wordt afgestemd.
Ook kan het zo zijn dat u wordt doorverwezen naar de basis-ggz of specialistische ggz.