Griepvaccinatie 2020 LET OP! – Huisartsenpraktijk Lambertus – Venlo-Blerick
Leeuwerikplein 1 B 5922 VL Venlo-Blerick
Header afbeelding

Terug naar overzicht

Griepvaccinatie 2020 LET OP!

Wij krijgen veel vragen over de griepcampagne en vaccinaties dit jaar.

Het is als gevolg van de Covid-19 epidemie een moeilijk jaar. Ook voor het plannen van de griepvaccinaties was het erg ingewikkeld. We moesten daarom uitwijken naar een andere locatie en met tijdslots werken om de 1,5 meter te kunnen waarborgen.

Dit veroorzaakt veel overlast voor ons allen.

Niet iedereen kan op zijn aangegeven tijdstip komen. Daarin is voorzien. Voor degene, die niet in staat is te komen op het voor hem aangegeven moment, bestaat de mogelijkheid om later de vaccinatie te ontvangen. Geef dit svp aan bij onze assistentes, dan komt u op de lijst te staan.

Wij huisartsen moeten de griepvaccins in juni bestellen. Gezien de beroering om Covid-19 verwachten wij dat er meer mensen nu de vaccinatie willen ontvangen. Daarom hebben wij zeker 10% meer besteld in vergelijking met andere jaren en hebben de mogelijkheid op nalevering. Wij mogen echter niet onbeperkt bestellen. Nederland koopt centraal deze vaccins in. Dit jaar 1 miljoen meer in vergelijking met vorig jaar. Echter gezien wereldwijd de vraag hoog is geldt OP = OP.
Normaal komt ongeveer 70% van de opgeroepenen de griepspuit daadwerkelijk halen. Wij verwachten dat er dit jaar veel meer komen, maar onzeker is hoeveel meer. Ook de nalevering is niet gegarandeerd.

Daarom het dringende advies op de opgeroepen tijd te komen. Zo heeft u meer zekerheid. Komt u op een later tijdstip, dan bestaat de kans dat we geen vaccins meer hebben, ondanks alle moeite die we zeker voor u zullen doen om er nog extra te krijgen.
Pas als we zicht hebben op hoeveel vaccins we over hebben en hoeveel we nog nageleverd krijgen kunnen wij de mensen oproepen, die aangeven niet op de aangegeven tijd te kunnen komen. We hopen iedereen dan alsnog te kunnen helpen. Maar ook dan geldt zolang de voorraad strekt.
Publicatiedatum: 09-09-2021